Антицелулитна терапия

Accent™ XL Volumetric е радиочестотна терапия, която редуцира неприятните неравности по тялото и изглажда целулита. Тя има за цел да моделира формата на тялото в зоните с набръчкана и увиснала кожа за да промени формата му. Радиочестотната терапия е неинвазивен метод – без разрези, дискомфорт и без време за възстановяване, които съпътстват всяка хирургична интервенция.

Терапията е напълно безопасна и в зависимост от размера на обработваната зона отнема до един час. Незабавно след всяка процедура можете да възстановите всяка рутинна активност. В по-голямата част от случаите са необходими минимум 10 процедури, между които има интервал от 7 до 10 дни. Постигнатия ефект трябва да се поддържа с процедури през по-голям интервал, индивидуален за всеки пациент.

По време на процедурата се усеща постепенно усилващо се затопляне, което може да достигне до моментно припарване. Тези усещания са напълно поносими и бързо преминават. Периодично се измерва достигнатата температура в обработвананта зона. Процедурата се съчетава с дренажен масаж. Възможно е да забележите леко зачервяване, което трябва да изчезне до 24 часа.

Радиочестотната терапия с Accent XL може да се приложи навсякъде по тялото. Може да изглади корема, хълбоците, бедрата, да стегне отпуснатата кожа на застаряващо лице и шия или да изглади горната част на ръцете.

Accent XL използва два метода за нагряване на биологичната тъкан на тялото: BiPolar™ RF и UniPolar™ RF:

BiPolar™ RF индуцира повърхностно нагряване на тъканта, чрез съпротивлението което тя оказва на радиочестотното поле, излъчено от апарата. Биполярната радиочестотна енергия прониква до 2-4mm в тъканта за да постигне стягане и заглаждане на кожата на места като челото и шията, където дермалния слой е тънък.

UniPolar™ RF предизвиква ротация и триене на водните молекули в дълбочина на биологичната тъкан, за да предизвика нагряване. Униполярната радиочестотна енергия достига до дълбочина от 20mm, нагрява кожната и подкожната тъкан без да уврежда повърхността на кожата. Униполярната технология е първата по рода си, която третира едновременно целулит и стяга и заглажда кожата.

Терапията третира симптомите на целулита и отпускането на кожата чрез:

• Стимулиране производството на колаген, което води до стягане на кожата
• Ускорение на локалното кръвообръщение

Резултатите от терапията са продължителни, защото чрез нея се постига трайна промяна в структурата на подкожната мазнина и заздравяването на кожата. Необходимият брой UniPolar™ RF манипулации за желаното премахване на целулита. Необходими са поне десет процедури, направени през интервал от една седмица, за да бъдат трайни резултатите от терапията.