Lumicell Touch

Lumicell Touch е система, комбинираща вакуумна и светлинна терапия (с инфрачервена и пурпурна светлина), която може да се използва за моделиране контурите на тялото, отслабване, редуциране на целулит, тонизиране, релаксиране и успокояване на мускулни болки.

Вследствие на манипулацията се подобрява кръвоснабдяването на тъканите. Увеличава се формирането на нови капиляри, които заместват повредените, ускоряват се процесите на регенерация на биологичната тъкан и капацитета за дрениране на отпадните вещества от клетките. Доброто кръвоснабдяване на кожата е важно за да изглежда кожата млада и красива.

Увеличава се производството на най-често срещания протеин в тялото – колаген. Колагенът играе основна роля при заздравяването на наранена тъкан и при заместването на стара тъкан с нова. Характеризира се с висока степен на еластичност и служи за закрепването на клетките в тялото една за друга. Увеличавайки производството на колаген, се ограничава формирането на белези вследствие на наранявания.

Стимулира се производството на АТФ – главният източник на енергия за клетките. По-големите количества АТФ позволяват на клетките да усвояват хранителни вещества по-бързо, както и да отделят отпадни вещества по-бързо. В резултат на това се ускорява метаболизма.

Подобрява се активността на лимфната система. Едем е подуване, получено от задържане на течности и протеини в определена област на тялото. Течностите в едемната област могат да бъдат евакуирани чрез кръвоносната система, а протеините – чрез лимфната система. Използването на инфрачервена светлина удвоява диаметъра на лимфните съдове, както и скоростта на лимфата.